Vonal és kontúr fóliák

Mi az ECE 104?

Az ECE 104 sz. rendelet útmutatást tartalmaz arra nézve, hogy fényvisszaverő vonal- vagy kontúrjelzéseket kell alkalmazni a nehézgépjárműveken és pótkocsijaikon, hogy a többi autósnak hosszabb reakcióidő álljon rendelkezésére, amikor éjjel vagy rossz látási viszonyok között egy ilyen gépjárművet közelít meg.

Milyen színek használhatók?

jelol1.jpg

A szalag színe meg kell hogy feleljen a helyi rendeleteknek, a magyar előírások szerint sárga színt írnak elő oldalra és pirosat hátulra.

Milyen járműveken, milyen színekben alkalmazható a VC104 szalag?

A 7,5 tonnát meghaladó legnagyobb össztömegű jármûvön és a 8 métert meghaladó hosszúságú (beleértve a vonórudat illetve vonóháromszöget) pótkocsin illetve félpótkocsin. (10 tonnánál nagyobb össztömegű pótkocsin akkor is, ha nincs 8 méter hosszú).A magyar előírások szerint a járművek oldalára kizárólag sárga, míg a hátsó részére piros színû fényvisszaverő csík helyezhető el.

Hogyan jelölheti járművét

A Reflexite VC104 termékcsalád

A VC104 termékcsalád tartalmaz merev és fólia minőségű termékeket is. A termékek 50 mm x 50 mm-es tekercsekben kaphatók, három színben: sárgában, pirosban és fehérben. A termékek egyedi jellemzője egyrétegű kivitelük, aminek köszönhetően nincs szükség szélszigetelésre, könnyű felvitelük és rendkívüli tartósságuk, amely még a nagy nyomású mosást is kibírja. A merev felületű változatra 7 éves garancia érvényes.

  • Rendkívül élénk színek
  • Széles látószög
  • Vékony és könnyen kezelhető
  • Kopás- és oldószerálló
  • Ütésálló
  • Könnyen alkalmazható
  • Széles körû garancia

Felragasztás – gyors és egyszerű!

A Reflexite VC104 merev változatát könnyû felragasztani, ehhez a munkához nem szükséges szakember. Gondosan kövesse a használati utasítást, és így 30 perc alatt maga is elvégezheti a feladatot. A Reflexite VC104 fólia változat felragasztásával kapcsolatban olvassa el a használati utasítást.

ECE 104 kompatibilitás

Egy jármű jelzésekkel történő ellátásához szükséges szalag kiválasztásakor fontos szempont, hogy a szalagon szerepeljen a megfelelőséget igazoló e-jelzés. Az e-jelzés a garancia arra, hogy a szalagot bevizsgálták és jóváhagyták abból a szempontból, hogy a rendeletben szereplő minden követelménynek megfelel, mind a fényvisszaverés, mind a tartósság terén

Kutatás és tanulmányok

Az American National Highway Authorities (Amerikai Nemzeti Autópálya Hatóság) által a közelmúltban elkészített tanulmány bebizonyította, hogy 41%-kal kevesebb éjszakai baleset történik a fényvisszaverő jelzőcsíkokkal ellátott teherautókkal.